Geschiedenis

Het begstacks_image_4529on allemaal zo’n 90 jaar geleden, in 1929 om precies te zijn. Toen werd ‘de Lozenhoek’ op de ‘wereldkaart’ van Keerbergen vastgelegd : daar werd de eerste voetbalclub van Keerbergen boven de doopvont gehouden.

Het eerste terrein, eerder een weide dan een voetbalveld, was gelegen aan ‘den Brikke’, nu de Bollostraat. Net voor de Tweede Wereldoorlog wordt er verhuisd naar een nieuw terrein aan de Vlieghavenlaan, achter Bekke Cock (Albert De Cock), een van de pioniers van voetbalclub ‘Nooit Verwacht Lozenhoek’.

In mei 1943 wordt ‘Nooit Verwacht Lozenhoek’ officieel lid van de Belgische Voetbalbond. In die tijd trad de eerste ploeg aan in 3e provinciale (van 4e was toen nog geen sprake). In 1946-1947 viert ‘Nooit Verwacht Lozenhoek’ haar eerste titel en de opgang naar 2e provinciale. De kampioenen van die tijd waren: Louis Schroos, Albert Bogemans, August Geens, Emiel Schroons, Armand Beullens, Gustaaf Vets, Jef Vermeulen, Forent De Winter, Jules Naveld, Leopold Janssens, Charel Van der Aa, Emiel Schroos en Edmond Storms.(zie foto)