Gedeelde kleedkamers

Wedstrijden Trainingen Ouders Kleedkamers Gedeelde kleedkamers Sportongeval

Tijdens de wedstrijdweekends dienen we soms te werken met gedeelde kleedkamers. Wanneer jullie ploeg de wedstrijd speelt zal een andere ploeg de kleedkamer gebruiken om zich klaar te maken of om te douchen. Hetzelfde geldt voor de kleedkamers van de bezoekers.

Na de wedstrijden van afgelopen weekend zijn er verschillende opmerkingen gekomen van zowel bezoekende als eigen ploegen over problemen bij het delen van de kleedkamers. Het gaat dan over opengemaakte zakken, vuile of verdwenen kleding, kleedkamers waar geen plaats meer in was, …

Mits enkele voorzorgen kunnen we vermijden dat er kleding verloren raakt of vuil wordt en dat iedereen van de kleedkamer gebruik kan maken.

  • Steek alle kleding in de sportzak; kleding die los op de bank ligt of aan een haakje hangt riskeert op de grond te vallen. Dit geldt ook voor schoenen.
  • Zet alle sportzakken aan één kant van de kleedkamer of plaats ze onder het afdak achter de kantine; zo vermijden we dat er sportzakken verschoven, verzet, omgeduwd of platgedrukt worden.
  • Laat je ze in de kleedkamer staan, zet de voetbalzakken dan in een hoek op de bank; zet ze niet onder de bank want dan kan alles nat worden als de andere ploeg uit de douche komt.
  • Breng geen waardevolle spullen mee naar de wedstrijd of laat ze niet achter in de kleedkamer. Portefeuilles en GSMs kunnen door de afgevaardige verzameld worden en achter de toog in bewaring gegeven worden.
  • Wanneer de kleedkamer nog bezet is wanneer jullie ploeg ze wil gebruiken, laat dit weten aan de andere ploeg maar wacht buiten zodat de kleedkamer kan vrij- en schoongemaakt kan worden.
  • Iedereen komt graag in een schoongemaakte kleedkamer; blijf daarom niet langer dan nodig in de kleedkamer zodat er tijd blijft om schoon te maken. Spreek duidelijk af wie de kleedkamer schoonmaakt na gebruik.
  • Staat er een ploeg te wachten om de kleedkamer te gebruiken, moedig iedereen dan aan om niet te treuzelen en plaats te maken voor de volgende ploeg.

Als jullie bijkomende tips hebben, dan zijn deze steeds welkom. Alvast bedankt!